Detalii eveniment

Căutați claritate, înțeles și scop în viață? Doriți să cultivați sănătatea, vindecarea, fericirea și dezvoltarea de sine în viața voastră? Vrei să transformi frustrările stresului și tensiunii în vitalitate pentru o viață deplină, plus accesul la experiențele bazate pe realitate ale dimensiunilor spirituale? Universal Healing Tao, creat de Master Mantak Chia, oferă un set complet de instrumente personalizate care vă permit să vă atingeți obiectivele. Fie că esti novice sau  un căutător experimentat , ai deja in tine resursele cu care  să iti atingi scopurile. Trebuie doar să învățați cum să le cultivați, pur și simplu, pas cu pas.

TAO

Tao: Tao înseamnă calea – calea omului, a naturii și a universului – calea naturală de a evolua în viața noastră la starea cea mai înaltă, mai rafinată, cea mai fină de existență și de experiență. Aceasta implică un proces de “întoarcere” de la nivelele mai grosiere ale existenței noastre fizice manifestate prin aspectele mai subtile ale ființei noastre față de sinele nostru pur necondiționat, nerestricționat. În acel moment, fuzionăm și devenim unul cu Wu Chi – nimicnicia, voința total conștientă care stă la baza tuturor acelor “a fi” – comparabilă cu concepția creștinilor și a altor religii de a deveni una cu Dumnezeu.

Taoist: O persoană care subscrie și practică metodele asociate cu urmărirea Tao-ului este numită taoistă. Există mulți pași de-a lungul drumului spre atingerea acestei stări fundamentale a ființei înălțate. Prin urmare, există diferite practici pentru sănătate, vindecare, rafinare și longevitate pentru a ne sprijini cu suficientă energie și timp pentru a realiza acest obiectiv. Revenind la mii de ani în China, oamenii au acumulat și perfecționat modalități de cultivare a corpului fizic integrat, a corpului energetic, a minții și a spiritului pentru o viață echilibrată sănătoasă și fericită în căutarea Tao-ului.

Taoism: diferite combinații de practici trasate la rădăcinile taoiste. Din punct de vedere istoric, s-a acumulat un corp de literatură care oferă o bază de referință pentru rădăcinile și principiile cunoscute ca Tao. Printre numeroși taoși cărora li se atribuie autoritatea taoistă sunt Lao Tzu, Chuang Tzu, Tan Jing-sheng și Huang Ti, Împăratul Galben. Paradoxal, așa cum ne spune Lao Tzu la începutul lui Tao Te Ching: “Tao-ul care este exprimat nu mai este Tao. Numele care a fost scris nu mai este numele de veșnicie. Cel fără nume este începutul universului cosmic. Numele este mama a nenumăratelor creaturi. “Știința ne oferă o cunoaștere mai profundă a ceea ce este, dar Tao este încă dincolo de cuvinte și cunoștințe. Ea poate fi cunoscută doar prin experiența personală directă.

Forța primordială

Forța primordială: Taoșii cu mult timp în urmă – înainte de descoperirile științifice moderne ale electromagnetismului, puterii  energiei electrice și mecanicii câmpului cuantic –  au recunoscut forțe subtile invizibile în experiența lor personală subiectivă. Ei au clasificat aceste forțe în natură și în univers în functie de efectele asupra omului (calități fizice, energetice, mentale sau spirituale). Deoarece au experimentat efectele forțelor și energiilor invizibile în practici și au găsit un beneficiu extraordinar pentru completarea alchimiei lor interioare, l-au numit Forța Naturală Supremă, Forța Originală sau Forța Primordială. Când au accesat-o pentru a o aplica în procesele de alchimie interioară, ei au făcut referire și la Primul Chi. Această utilizare a terminologiei este analogă utilizării în viața modernă a “forței electromagnetice” și a energiei electrice atunci când forța este activată și folosită în anumite aplicații – termenul “energie” este folosit pentru a identifica efectele ei în acțiune, similar cuvantului  “chi” folosit de Taoistii. Uneori, “forța” și “chi” sunt utilizate în mod obișnuit și interschimbabil.

Alchimia interioară: Pentru a atinge această stare de ființă extrem de evoluată, starea existenței dincolo de restricțiile timpului și nemurirea spațială – practicanții taoși s-au străduit să descopere ceea ce lipsea și era necesar. Ei au recunoscut că trebuiau să schimbe condițiile și calitățile vieții fizice obișnuite de zi cu zi. Aceasta începe prin procesul simplu de transformare a energiilor negative emoționale normale din organele vitale în calități pozitive. Acest lucru modifică echilibrul PH între stările acide și alcaline, producând o calitate mai favorabilă a chimiei corporale, a echilibrului hormonal etc. Aceasta face parte dintr-un proces foarte rafinat de schimbare a alchimiei interioare – care evoluează la niveluri mai înalte de rafinament și de experiență. Multe practici se combină pentru a obține rezultatele dorite.

Orbita Microcosmica

Orbita Microcosmica

Prin intermediul practicilor de meditatie, vechii maestrii taoisti au descoperit un curent de energie care circula in corpul omenesc. Ei au constatat ca acest flux de energie (chi) urmeaza trasee fixe formate din 60 de canale principale si aproximativ 365 de puncte sau centrii energetici in care se aduna si se concentreaza chi-ul. Fluxul de chi ne reaprovizioneaza cu energie vitala. Stiinta moderna intelege acum ca acest flux de energie umana este de fapt un curent electromagnetic. Numeroasele canale de acupunctura ale corpului indeplinesc functia de “cablaj” ce dirijeaza forta vitala astfel incat sa hraneasca organele si glandele. Chi-ul este legatura dintre corpul fizic, corpul energetic si corpul spiritual.

Datorita cunostintelor despre fluxul energetic din corpul nostru, este usor de inteles de ce Orbita Microcosmica trebuie mentinuta deschisa activ pentru gazduirea si intensificarea circulatiei chi-ului. Daca nu stim cum sa ne conservam, reciclam si transformam forta interioara in acest circuit, consumul nostru energetic devine la fel de ineficient ca o masina care arde 4 litrii de benzina la numai 8 km. Practicand meditatia Orbitei Microcosmice, intram in contact cu fluxul de chii si localizam blocajele sau punctele slabe in circulatia acestuia, pentru a le putea corecta. Asta ne va ajuta sa ne intrebuintam mai eficient forta vitala si sa obtinem niste “cheltuieli de deplasare” interna mai scazuta.

Cele 6 sunete vindecatoare

Cele sase sunete vindecatoare reprezinta o practica foarte importanta pentru a face conexiunile intre organe si energiile bune asociate cu fiecare organ. Practicand cele sase sunete vindecatoare vei putea sa iti imbunatatesti legatura cu sursa cosmica.  Acesta este un exercitiu eficient pentru transformarea si eliberarea energiilor negative din corp, care poate sa schimbe calitatea energiei noastre interioare, sa echilibreze energia organelor, avand un efect calmant si vindicator asupra corpului nostru, fiecare sunet aduce o energie vindecatoare diferita, ordinea sunetelor vindecatoare pentru organe este : plamani, rinichi, ficat inima, splina si triplu incalzitor. Cel mai bine este ca practica celor  Sase Sunete Vindecatoare sa fie realizata inainte de culcare.

Surasul interior

Primul pas in acest process alchimic intern e sa simtim energia interna. Singura cale de a cultiva Tao este sa il simti inauntrul tau. Cu ajutorul formulei Surasului Interior poti comunica mental cu cele cinci organe vitale si perechile lor yang folosindu-ti ochii pentru a surade de-a lungul unor linii care fac legatura cu fiecare parte a corpului tau. Efectuarea zilnica a acestei practici te va ajuta sa dezvolti o relatie personala cu tine insuti la nivelurile fizic, emotional, mental si spiritual.

Energia surazatoare e generata de inima atunci cand iti concentrezi ochii asupra ei cu ganduri pozitive. Aceasta declanseaza o reactie parasimpatica in sistemul nervos autonom, creand in corp senzatii de relaxare si iubire. Cand cobori surasul in tot corpul, acesta va raspunde cu energie iubitoare pozitiva. Asa invatam sa generam iubirea in noi insine in loc sa o luam de la altii ; in plus, abundenta iubirii in noi se va transmite si altora pe cale energetica- fara ca noi sa incercam sa o “dam” cuiva.

Cand intampini pe cineva cu o imbratisare sau cu un suras cald, persoana respectiva tinde sa iti raspunda la fel. Dupa ce directionezi energia iubitoare catre organe te vei simti relaxat, calm si impacat. Aceasta creaza mediul interior adecvat pentru urmatorul pas in cultivarea energiei interne. Din acest motiv, Surasul Interior ar trebui sa fie intotdeauna primul pas in practica zilnica si sa preceada orice alta formula.

Chi Kung-ul Camasii de Fier

Chi Kung-ul Camasii de Fier

Cămașa de fier Chi Kung provine din ramura artelor marțiale a tao-ului vindecător universal. Este baza fizică pe care sunt construite multe din celelalte practici. Înainte de a vă aventura în domeniul spiritului aveți nevoie de o bază fermă și cămașa de fier vă oferă acea fundație solidă. Universal Tao este un sistem integrat, astfel încât învățarea cămășii de fier crește și înțelegerea și eficiența tuturor celorlalte practici.

Miezul practicii este format din 6 posturi de cămașă de fier și procesul de respirație .

Aceste șase poziții sunt:

Imbratisarea Arborelui

Ținerea Urnei de Aur

Testoasa de aur 

Phoenixul de aur isi spala penele

Puntea de fier

Bara de fier

Energia este atrasă din pământ, din natură și din univers și este împachetată în organe, țesutul conjunctiv (fascia) și oase. Acest lucru mărește presiunea chi-ului dintre straturile fasciale și astfel asigură un strat de protecție la fel ca o anvelopă umflata pentru mașină care asigură amortizarea între masina și drum. Presiunea crescută de chi detoxifiază, de asemenea, organele, țesutul conjunctiv și oasele.   Prin practicarea posturilor, începeți să deveniți conștienți de structura voastră interioară. Prin conectarea structurii ccorporale ca o unitate, puteți să canalizați forțele mari fără efort.   Dezvoltarea “cămășii de fier” vă va ajuta în meditațiile complicate ale dragostei Healing, la fel ca și tehnicile de pregătire.

Prin practicarea regulata a camasii de Fier veti avea urmatoarele beneficii:

Cultivați puterea de centrare și rădăcina

Creați o structură puternică

Va alinitati structura cu forțele cerului și ale pământului

Dezvoltați puterea internă

Consolidați, protejați și detoxiflați organele

Vă Pregătiți corpul pentru energii spirituale superioare

Acum se înțelege pe larg faptul că trupul și mintea sunt în strânsă legătură. Lucrand pe structura voastra fizica construiti o minte puternica si stabila, capabila sa se ocupe de fortele constante si traseele vietii. Emoțiile sunt echilibrate și te simți mai calm și mai impamantat.  Cămașa de fier Chi Kung – în cuvintele lui Chia “Aceasta a fost o practică în domeniul artelor marțiale din vremuri vechi; a dezvoltat chi-ul care a fost apoi ambalat în organe și piept pentru a proteja corpul. Acum o folosim pentru a întări organele, care apoi vă ajută să fiți mai sănătoși și să trăiți mai mult “. ~ Mantak Chia

Iubirea vindecătoare (Healing love)

Iubirea vindecătoare (Healing love)

Energia sexuală este cea mai puternică și versatilă energie disponibilă pentru noi. Putem intra în acest rezervor virtual de energie creativă și îl putem folosi pentru vindecare, hrănire și îmbunătățire a relațiilor și a vieții sexuale.  Vindecarea dragostei constă în învățarea cultivării, transformării, circulației și conservării energiei noastre sexuale. Bărbații și femeile pierd energia sexuală în diferite moduri, astfel încât există practici specifice pentru fiecare, pentru a încetini epuizarea acestei energii vitale. Barbatii isi pierd energia prin ejaculare si femeile in principal prin menstruatie si fertilitate.  Pe parcursul cursului lucrați cu energia proprie folosind meditații și exerciții.

Alchimia Sexuală Interioară – în cuvintele Maestrului Chia  “Întreaga practică Tao este numită practica Alchimiei interioare “. În mod normal, bărbații pierd multă energie prin ejaculare și femeile prin pierderea sângelui, în timpul menstruației.  Deci, Alchimia Sexuală Supremă Învățătoare vă învață cum să preveniți această pierdere a energiei și cum să transformați un lucru material în ceva “imaterial”, adică organul sexual în energia sexuală și apoi să luați această energie sexuală mai sus. În Tao, energia sexuală este văzută ca o formă foarte mare de energie.

De obicei, oamenii pierd o cantitate mare de energie prin ejaculare și menstruație. Dar energia sexuală este o putere creativă, ne-a creat și are puterea cea mai vindecătoare. Medicii au descoperit că dacă nu există energie sexuală care să ajungă în creier, creierul se micsorează, imbatraneste și moare. Așadar, mai întâi vrem să luăm energia sexuală pentru a revitaliza creierul și pentru a deveni mai sănătosi, mai puternici și mai mari, pentru a ne crește cunoștințele și vigilența. Aceasta este cheia majoră a longevității.   Cu mii de ani în urmă, Tao și alte sisteme au descoperit că orgasmul, compasiunea și energia iubitoare au o mare putere de vindecare atunci când sunt combinate. Deci, atunci când avem excitare, orgasm și foc compasiune iubitoare, combinate, le putem folosi pentru a vindeca, a crea, a ne conecta la practicile spirituale superioare și a ne conecta la sursă.Este o tehnică care cultivă energia orgasmică: oamenii se pot antrena să nu-și piardă energia prin ejaculare și femeile se pot instrui pentru a scurta sângerarea lor în timpul menstruației. Bărbații învață o tehnică foarte puternică pentru a controla ejacularea, păstrând-si  astfel energia  și cultivând orgasme mai mari, devenind multi-orgasmici și femeile învață să transforme sângele în chi.   În ultima parte a tehnicilor Tao există descrieri ale modului în care se produce “ambrozia” la femei – ejacularea feminină. Pentru că doamna este apă, dacă glandele nu produc suficientă apă, glandele lor sexuale se usucă până când nu mai pot produce hormoni sexuali. Oamenii de stiinta au descoperit ca o cauza majora a bolii Alzeihmer este lipsa hormonului sexual in creier.   Ultima parte a practicii învață modul în care partenerii își pot schimba energia care va crește apoi orgasmul, permițând multi-orgasm pentru bărbat și multi-ejaculări pentru femeie. În vremurile stravechi au existat importante ceremonii de inițiere secretă pentru aceste practici. Era cunoscut ca un proces care șterge numele din cartea mortii și a rescrie numele în cartea vieții.